U bent hier: Home  »  Over ons  »  Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De oefentherapeuten zijn Mery Hageman en Mayke Peters, de specialisten in gezond bewegen. Om u nog beter van dienst te zijn kunt u hier 24 uur per dag informatie krijgen over Oefentherapie Cesar, onze praktijk, nieuws en nog veel meer. Bovendien kunt u ons vragen stellen. Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken en waar u ons kunt vinden. Over onze groepslessen, kinderoefentherapie en de behandeling van chronische pijn

Mayke Peters

mayke

In 1997 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de hogeschool van Utrecht. Sinds 1998 werk ik met veel plezier in de praktijk in Renkum en Medisch Centrum Heteren.

Elke cliënt is uniek en heeft zijn eigen hulpvraag. Het is een leuke uitdaging om hier samen met de cliënt aan te gaan werken. Hierdoor leert de cliënt zo goed mogelijk om te gaan of op te lossen van zijn/haar lichamelijke klachten.

De diversiteit in het werk als oefentherapeut maakt mijn vak zeer boeiend.

Ik geef ook met veel plezier groepslessen. In de groepslessen staat plezier in bewegen, eigen mogelijkheden ervaren en bewustwording centraal. Uit mijn ervaring merk ik dat bewegen in groepsverband motiverend werkt!

Gevolgde cursussen:

  • Medical Kinetics
  • Slaapoefentherapie - slaapslim
  • Chronische pijn – behandelen via Chronische pijnprotocol
  • ACT
  • Motiverende gesprekstechnieken
  • Bekkenbodem/ SI klachten
  • Triggerpiont/passieve atonisatie
  • 3 dimensionaal behandelen van de wervelkolom

Mery Hageman

Mery HagemanIk ben in 2001 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de hogeschool van Utrecht. In datzelfde jaar ben ik gestart met werken in de gemeente Renkum en Overbetuwe. Al snel ontdekte ik dat mijn interesse het meeste uit gaat naar het behandelen van kinderen en jongeren. Na diverse bij- en nascholing trajecten en het post-HBO traject kinderoefentherapie aan de HU mag ik mij geregistreerd kinderoefentherapeut noemen. 

Kinderoefentherapie behandelingen worden meestal gegeven binnen de schoolsetting. De aanpak op school werkt zo goed daar ik kinderen begeleid in hun eigen leeromgeving. Inmiddels bezoeken mijn collega’s en ik verschillende scholen in de omgeving van Renkum en daarbuiten. Dit doen wij met veel plezier!

Marjolein Peters

Marjolein PetersIn 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de hogeschool Utrecht. Gedurende het laatste jaar van mijn opleiding bedacht ik mij dat ik iets wilde betekenen voor anderen in het buitenland. Daarom ben ik in februari 2017 op het vliegtuig gestapt naar Sri Lanka en heb ik daar vier maanden lang als vrijwilliger oefentherapie gegeven aan gehandicapte kinderen. Dit was erg leuk en erg leerzaam.

Sinds januari 2018 werk ik bij ‘Praktijk voor Oefentherapie’. Ik begeleid nu voornamelijk kinderen op diverse basisscholen. Het geeft mij veel voldoening wanneer kinderen plezier ervaren tijdens de behandelingen en dat ze er zo trots op zijn wanneer ze zien dat ze bijvoorbeeld netter kunnen schrijven of beter kunnen springen. Ik vind het erg prettig om te werken binnen de schoolsetting. Op deze manier kan ik de kinderen begeleiden in hun eigen leeromgeving en korte lijntjes houden met de leerkracht.

Marieke Dikhoff

Marieke DikhoffIn 2011 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Direct na mijn afstuderen ben ik de opleiding tot kinderoefentherapeut gaan doen. Inmiddels werk ik al ongeveer 7,5 jaar met kinderen. De onvoorspelbaarheid van de kinderen maakt het werk erg uitdagend waarbij geen dag hetzelfde is.

Sinds februari 2020 werk ik bij praktijk voor oefentherapie “ Kinderen en Volwassenen.” Ik werk voornamelijk op basisscholen waardoor de lijntjes met school erg kort zijn. De effectiviteit van een behandeling is daardoor groter.

Femke Jansen

Femke Jansen

In 2019 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Direct daarna ben ik voor verschillende praktijken gaan werken als invalkracht en heb hierdoor ruime ervaring opgedaan in diverse waarnemingen.

Sinds oktober 2019 werk ik niet alleen meer met volwassenen maar ook met kinderen. Wat ik het leukste aan de kinderoefentherapie vind is dat je kinderen op een speelse manier iets leert, daarnaast leer ik ook nog steeds van de kinderen! In december 2020 ben ik gaan werken voor praktijk oefentherapie “kinderen en volwassenen”.

Copyright Praktijk Oefentherapie 2015 - 2023 Disclaimer
Design & development by: Timeless Design
Naar boven