U bent hier: Home  »  Oefentherapie  »  Wat is oefentherapie Cesar?

Wat is oefentherapie Cesar?

Als patiënt kunt u met uiteenlopende klachten bij de oefentherapeut terecht. Centraal staat uw hulpvraag aan de therapeut, deze vraag zal de zorg bepalen. De oefentherapeut neemt een vraaggesprek bij u af en zal een onderzoek uitvoeren, waarna in samenspraak met u een behandeldoel en behandelplan zal worden opgesteld.  Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak en behandeling van uw klachten. Een oefentherapeut Cesar is erin gespecialiseerd om u bewust te maken van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

cesaroefentherapie

Uitgangspunt van oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar heeft als uitgangspunt dat ieder mens van nature de aanleg tot goed bewegen heeft meegekregen. De ontwikkeling van het bewegen wordt voortdurend beïnvloed door de omgeving en leefomstandigheden. Soms ook door pijn, arbeid, ziekte, zwangerschap, groei, stress etc. Al deze factoren kunnen een negatief effect hebben op het bewegen, wat een disbalans in het lichaam tot gevolg heeft.
Ieder mens is daarentegen ook in staat om zijn ideale manier van bewegen te ontwikkelen of zonodig te veranderen. Belangrijk daarbij is dat u met Oefentherapie Cesar inzicht krijgt in uw manier van bewegen, de inzet en gebruik van uw spieren en meer. Daardoor wordt begrip en gevoel ontwikkeld, waar uw klachten door veroorzaakt worden en wat u er zelf aan kunt doen.

Welke klachten worden behandeld door een oefentherapeut Cesar?

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn of last van zijn rug. Als dergelijke klachten echter vaak voorkomen kan het zijn dat ze veroorzaakt worden door een niet optimale houding en/of niet optimaal bewegen. Dan is het zinvol samen met een oefentherapeut te kijken naar de oorzaak van de klachten en optimale houdingen en bewegingen aan te leren.
De oefentherapeut coacht u in het aanleren van de gezondere houdingen en bewegingen.

De volgende klachten worden o.a. behandeld in onze praktijk:

  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • Bekkenklachten
  • Klachten tijdens de zwangerschap
  • Motorische achterstand bij kinderen
  • Incontinentie
  • Orthopedische klachten zoals scoliose, verkromming van de rug, osteoporose

Iedereen mag rechtstreeks naar de oefentherapeut!

Zonder verwijsbrief van de (huis)arts  naar de oefentherapeut Cesar? Dat kan. De oefentherapie Cesar is direct toegankelijk  (DTO). Deze  voorziening waarmee de ministerraad  op voorstel van minister Klink van  Volksgezondheid, Welzijn en Sport  heeft ingestemd,  maakt het mogelijk dat mensen zich direct bij de oefentherapeut kunnen melden,  zonder tussenkomst van een (huis)arts.

Kwaliteit voorop

De kwaliteit van onze zorg wordt zorgvuldig gewaarborgd en verhoogd. Zo volgen wij jaarlijks bij- en nascholing voor oefentherapeuten in verband met het kwaliteitsregister. Ook hanteren wij waar nodig een multidisciplinaire aanpak met andere paramedici. In onze praktijk lopen regelmatig studenten stage. 

Wij zijn lid van de beroepsvereniging: Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (www.vvocm.nl)

Copyright Praktijk Oefentherapie 2015 - 2023 Disclaimer
Design & development by: Timeless Design
Naar boven
Per 1 juli veranderd er organisatorisch veel in de praktijk. Kijk voor meer informatie in onze nieuwste blog.     Lees verder