U bent hier: Home  »  Grip op uw chronische pijn

Ervaart u stress door uw pijn? Wilt u meer plezier in het leven?

Wij helpen u om uw eigen kracht aan te spreken en om te leren gaan met uw pijn.  

Je ervaart pijn. Als deze pijn langdurig aanwezig is, kan het een eigen leven leiden. Met gevolgen voor je dagelijks leven en functioneren. In veel gevallen brengt pijn ook onzekerheid met zich mee. Je vraagt je af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen?
Pijn wordt door veel factoren beïnvloed. Het is een complex samenspel van factoren dat het herstel kan bevorderen of belemmeren. Daarom is het belangrijk om pijn en de gevolgen ervan in kaart te brengen en op een andere manier naar pijn te gaan kijken.

Het is belangrijk om pijn en de gevolgen ervan in kaart te brengen en op een andere manier naar pijn te gaan kijken.

Pijnposter 2

Waarom een cursus chronische pijn?

Je zult het maar hebben: altijd pijn. In Nederland heeft naar schatting een op de vijf mensen chronische pijn. Dat zijn er een paar miljoen! Pijn is een moeilijk te begrijpen fenomeen, niet alleen voor patiënten en hun omgeving, maar ook voor dokters en andere hulpverleners.

Wat houdt de cursus chronische pijn in?

In een cursus van 8 bijeenkomsten (6x achterelkaar en dan na 3 en na 6 maanden een terugkomavond.) van 1,5 uur per keer willen we u inzicht geven in wat chronisch pijn precies is en wat u daar zelf aan kan doen. De groep bestaat uit maximaal 8 personen zodat wij elke individu directe en persoonlijke aandacht kunnen garanderen. In de cursus vertellen we wat de laatste (wetenschappelijke) inzichten zijn ten aanzien van pijn. Wat gebeurt er in ons brein en ons centraal zenuwstelsel als er pijn optreedt. En wat gebeurt er als de pijn niet meer weggaat? Zit het tussen de oren? Duidelijk is dat het voor iedereen anders werkt. Ook besteden we in deze cursus aandacht aan goed kunnen slapen. Vanuit uw persoonlijke vraag gaan we veel praktisch oefenen om uw doel te behalen en u handvaten aan te reiken waardoor u na de cursus hier zelf verder mee kunt blijven oefenen.

Met de groepsbehandeling chronische pijn ga je ontdekken hoe je zelf op een andere manier met je pijnklachten kunt omgaan. Waardoor je weer grip krijgt op je eigen leven.  Mayke Peters en Margot de Valk zijn daarbij je coaches. Samen brengen we de oorzaken van je pijn, hoe je de pijn ervaart en hoe je hiermee omgaat in kaart. Vervolgens stel je haalbare doelen op en ga je met deze doelen aan de slag. Een combinatie van fysieke en mentale oefeningen komen aan bod. Het uitgangspunt van de groepsbehandeling is dat je weer grip krijgt op je klachten en je kwaliteit van leven verbetert.  Zodat de pijn niet meer leidend is maar een onderdeel van je leven.

Het uitgangspunt is dat je weer grip krijgt op je klachten en je kwaliteit van leven verbetert.

 

Wat kunt u bereiken met de cursus chronische pijn?

De deelnemer krijgt meer inzicht in hoe pijn werkt en welke factoren een rol spelen bij pijn. Door inzicht te krijgen in hoe pijn werkt, zullen zowel de deelnemers als hun omgeving beter in staat zijn adequaat met pijn om te gaan, of om mensen met pijn bij te staan. Door meer begrip over pijn te ontwikkelen kan u deze gaan beïnvloeden en bent u in staat om uw pijnsysteem ongevoeliger te maken. Hierdoor zult u minder pijn ervaren en anders met de pijn kunnen omgaan. Hierdoor zal de kwaliteit van leven voor de deelnemer verbeteren.

Voor wie is deze cursus chronische pijn interessant?

Voor iedereen tussen de leefttijd tussen 18-85 jaar met pijnklachten die langer dan drie maanden aanwezig. 
De groepsbehandeling is geschikt voor iedreen met chronische pijnklachten (langer dan drie maanden bestaande klachten), waarbij er sprake is van manifeste of dreigende beperkingen van het algemeen niveau van functioneren die willen werken aan het herstellen van de balans en het zelf invloed leren uitoefenen op het pijnsysteem.

De oorzaak van de lichamelijke klachten is al dan niet bekend. De specifieke problematiek waar patiënten mee komen is dat ze de grip op hun leven zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Wanneer? Locatie en tijden

Plaats: Fysiotherapie de Waag Europalaan 98 B 6871 XX Renkum
Start:  12 oktober 2022 en maart 2023

Uw therapeuten:
Mayke Peters, oefentherapeut en chronisch pijntherapeut
Margot de Valk, fysiotherapeut en haptotherapeut

Samen bieden wij de cursus chronische pijn aan omdat wij denken vanuit twee disciplines nog meer te bieden te hebben aan mensen met chronische pijn. Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten de regie hebben en houden over hun eigen leven.

Zijn er kosten aan verbonden?

De groepsbehandelingen chronische pijn wordt vergoed door uw ziektekostenverzekering vanuit de aanvullende verzekering. In andere gevallen betaalt u zelf de kosten. Uw therapeut kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Wil je meer informatie of heb je interesse?

Neem dan contact met ons op via 06-10212975 / 0317-312853, mayke@oefentherapiekindvolwassen.nl / margot@fysiotherapiedewaag.nl of gebruik ons contactformulier

pijnposter

Copyright Praktijk Oefentherapie 2015 - 2023 Disclaimer
Design & development by: Timeless Design
Naar boven
Per 1 juli veranderd er organisatorisch veel in de praktijk. Kijk voor meer informatie in onze nieuwste blog.     Lees verder